Wie is Arno Wip

Over mij

Wie is Arno Wip

Hernieuwde politieke betrokkenheid

Mijn afstand tot de politiek begon jaren geleden met de veranderingen in het sociaal domein. De transitie van de jeugdzorg, de overheveling van de AWBZ naar de WMO en de invoering van de participatiewet. Mooie plannen, grote woorden en een allerbellaberste uitvoering waar heel veel kwetsbare mensen direct of indirect slachtoffer van werden. Het is er sindsdien niet beter op geworden, met als ultiem voorbeeld van falende politiek en een falende overheid de toeslagenaffaire.
De toeslagenaffaire gaf ook nieuwe brandstof aan mijn politieke interesse en ambities. Ik besloot dat toekijken geen optie meer is. Het laatste zetje kreeg ik van de dappere strijd van Pieter Omtzigt en zijn boek ‘Een Nieuw Sociaal Contract’. Het moet anders, het kan anders en het wordt alleen maar anders als we allemaal onze bijdrage leveren en de uitdagingen die voor ons liggen aan durven gaan.

Ambitie

Mijn ambitie is om iets concreets bij te dragen aan de burgers van SWF. Om die ambitie verwezenlijken heb ik mij aangesloten bij Nieuw Sociaal. Mijn ambitie is ook om politiek op een nieuwe manier te beleven, te vertalen en te communiceren.
Het is niet mijn ambitie om transparant te zijn, ik wil veel liever helder zijn; helder als glas.
En, helderheid alleen is niet genoeg. Ik wil scherp zijn, scherp in de betekenis van duidelijk. Niet veroordelend, maar vragend. Op zoek naar antwoorden die iets betekenen, die iets zeggen en die helpend zijn.

Of dat lukt en hoe het mij vergaat kun je op dit weblog lezen.

En verder…

Sinds 2020 woon ik met mijn vrouw in Bolsward, recht tegenover het prachtig gerenoveerde stadhuis. Onze drie kinderen hebben het ouderlijke huis intussen verlaten. Bolsward is niet onze eerste woonplaats in Friesland. Eerst woonden wij een aantal jaren in Spannum, en voor wij naar Bolsward verhuisden woonden wij achttien jaar met heel veel plezier in Burgwerd. Zelf werk ik sinds vijf jaar bij de Reclassering Nederland, mijn vrouw werkt als behandelaar in de GGZ.

Hobby’s?

Jazeker! De dagelijkse maaltijd bereiden is één van die bezigheden waar ik heel veel plezier aan ontleen. Daar naast speel ik graag gitaar, sport ik en zeilen wij graag op onze topzeil gaffelkotter die wij in 2021 hebben aangeschaft.

Laatste Notities

Tabak van de Buurtsuperdiscussie

Caroline van der Plas motiveert in een tweet waarom de zich zal BBB verzetten tegen het verbannen van tabak uit de supermarkt. Met name de kleine buurtsupermarkten zouden door zo’n …

Geschikt – Ongeschikt

Mensen die mij kennen hebben mij, soms in duidelijke, soms in hele voorzichtige bewoordingen laten weten dat zij zich afvragen of ‘de politiek en de mens Arno Wip’ nou wel …

Nieuw Sociaal Pieter Omtzigt

Geraakt door Pieter Omtzigt

Als de Aardappeleters die bij van Gogh aankloppen voor schilderles. Zo voel ik mij een beetje. Pieter Omtzigt heeft zojuist de François Vrancken-lezing uitgesproken. Met Pieter Greidanus, Jacoline Engelmoer en …