Jij staat centraal bij Nieuw Sociaal!

Over 12 dagen is het 16 maart, de dag waarop we onze stem mogen uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Het zijn belangrijke verkiezingen. De uitslag zal richtinggevend zijn. Gaan wij in Nederland door op de oude voet? Of gaat er nu echt een verschuiving plaatsvinden in het Nederlandse politieke landschap? Súdwest-Fryslân zal veel aandacht krijgen, hier neemt de vooralsnog enige politieke partij deel aan de verkiezingen met een directe link aan het gedachtegoed van Pieter Omtzigt.

Nieuw Sociaal is opgericht door Pieter Greidanus, die uit onvrede uit het CDA stapte. Greidanus werd gevolgd door nog twee CDA raadsleden. Op 10 december 2021 heb ik mij na een artikel over Nieuw Sociaal in het Bolswards Nieuwsblad aangemeld bij deze nieuwe partij. Op basis van mijn ervaring met het hanteren van de voorzittershamer heb ik ja gezegd tegen de uitdaging om voorzitter van de vereniging Nieuw Sociaal te worden. Daarnaast sta ik nummer 6 op de lijst van Nieuw Sociaal.
Een verkiesbare plek, is mijn overtuiging.

Waarom stem je Nieuw Sociaal?

Nieuw Sociaal kies je wanneer je vindt dat er nu eens echt iets moet veranderen. De overheid heeft zowel landelijk, provinciaal als gemeentelijk een enorme afstand gecreëerd met de inwoners van dit land, de provincie en de gemeente waarin die burger leeft. Er lijkt bijna niets meer binnen de invloedssfeer van de burger te liggen. Je mag stemmen, je mag protesteren, je mag bijvoorbeeld komen inspreken bij de gemeente, maar het gevoel echt in contact te komen ontbreekt. We zijn vervreemd van elkaar. Het enorme schandaal rond de toeslagen – waar nog steeds iedere dag hele gezinnen aan kapot gaan – blijft maar door etteren. Dachten wij, burgers, ooit dat we ‘nummertjes’ waren geworden, tegenwoordig zijn we nog slechts de output van algoritmes en bestaan wij nog slechts in modellen. Juist daar wil Nieuw Sociaal iets aan veranderen, bijvoorbeeld door een gemeentelijke ombudsman bij onrechtvaardigheden.

Waarom zou je op Arno Wip stemmen?

Arno WipNa meer dan 25 jaar binnen de zorg en het sociale domein (GGZ, Fier Fryslân, Reclassering Nederland) en 15 jaar bestuurlijke functies in de sportvereniging (Jeugdvoetbal Bolsward, Bolswardia en Sc Bolsward) durf ik niet alleen te zeggen dat ik aardig weet hoe de hazen in het sociale domein lopen, maar ook dat ik gezien en ervaren heb hoe mensen vermorzeld kunnen worden in de mallemolens van jeugdzorg, hulpverlening, (gedwongen)kaders en bijvoorbeeld uitkeringen en toeslagen. Ik heb ook heldere ideeën over hoe dat beter kan. Uiteraard zijn dit ideeën die aansluiten bij het verkiezingsprogramma van Nieuw Sociaal waar het gaat over ‘zorg en gezondheid.

Als ik in de gemeenteraad kom, dan:

Zoals ik eerder schreef acht ik 6 zetels voor Nieuw Sociaal haalbaar. Bij 6 zetels zal ik ook de verantwoordelijkheid nemen en in de raad gaan. Niet als een hobby. Ik zal dan het arbeidsovereenkomst bij de Reclassering Nederland afbouwen zodat ik voldoende tijd en energie heb om de verkiezingsbeloften van Nieuw Sociaal en meer specifiek een aantal persoonlijke speerpunten waar te maken.

Mijn persoonlijke speerpunten
 • Gratis sportpas voor kinderen
  Alle kinderen krijgen in hun 6e levensjaar het recht om een jaar lang gratis kennis te maken met een sport naar keuze en interesse.
 • De sociale wijkteams terug naar de basis
  De sociale wijkteams waren bedoeld om de druk op en de kosten van duurdere zorg te verminderen. De generalistische ‘social workers’ zouden niet wachten op problemen, maar pro actief vroegtijdig mensen gaan ondersteunen zodat duurdere zorg voorkomen wordt. Door wachtlijsten en complexiteit van de taken zie je dat nog maar mondjesmaat. Daar wil ik verandering in brengen.
 • Wachttijden in de jeugdzorg aanpakken
  De wachttijden in de jeugdzorg zijn een schandvlek in onze samenleving. Kinderen verkeren in een sneltrein wanneer het gaat om de ontwikkeling van hun lichaam en geest. Een jaar wachten op hulp is desastreus en bedreigd in ernstige mate een gezonde ontwikkeling, dat moet en zal anders!

Jij staat centraal ! Stem daarom 16 maart Nieuw Sociaal!

2 gedachten over “Jij staat centraal bij Nieuw Sociaal!

 1. Teun Weening Beantwoorden

  Mooie idealen Arno!
  Uit ervaring weet ik dat je sociaal betrokken bent en discussies over wantoestanden niet uit de weg gaat.
  Onder andere om die reden ben je een aanwinst voor de partij en hoop ik oprecht dat je zitting kan nemen in de Raad.
  Veel succes!
  Teun Weening

 2. Henk Beantwoorden

  Mooie doelstellingen Arno .
  Jij hebt zeker veel in je mars , geen woorden maar daden dat is jou toevertrouwd.
  Laten we hopen dat er zeker veranderingen komen wat daadwerkelijk nodig is .

  Succes gewenst toi toi

  Henk van der Pijl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.